Translate

vineri, 17 aprilie 2015

Cântăriţi la gram orice oferiţi!


           Întotdeauna se întâmplă aşa: fie că e vorba de colegi, angajaţi, rude sau persoane străine, dacă le dai un deget îţi iau toată mâna. O vorbă înţeleaptă spune să nu ajuţi pe cineva numai dacă se pune în genunchi şi-ţi cere să o faci. Şi câtă dreptate are… Dacă ajuţi pe cineva că aşa ţi se pare ţie, că ar avea nevoie de ajutor, mai târziu o să-ţi reproşeze că, de fapt, nu a avut nevoie să te bagi tu, şi că era mai bine dacă nu o făceai.
         Însa cel mai important este să nu ne lăsăm duşi de nas , deoarece atunci când eşti bun eşti luat de prost. În prezent probabil că multor persoane li s-a întâmplat să simtă acest sentiment , şi tocmai de aceea trebuie să ştim că bunătatea în exces strica întotdeauna.
Asta nu înseamnă să nu fii o.k. cu cine merită, adică cu oamenii simţiţi, chiar dacă mai greu dai de câte unul, pentru că nesimţirea şi tupeul  sunt pe toate gardurile la fel ca lupii  îmbrăcaţi în piei de oaie…
Aşa că fiţi foarte atenţi la tot ce spuneţi şi cui spuneţi, şi nu oferiţi prea mult cui nu merită, pentru că timpul şi energia sunt prea preţioase. Cântăriţi la gram orice oferiţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu